Logo
Alaska Yang @go_66b579d44570e
Kiedy Ostatni Raz Słuchałeś Radia? Może Czas Wrócić, Ale Online
Jeszcze kilka lat temu myślałem, że radio to przeżytek. Spotify, YouTube, podcasty – wszystko na wyciągnięcie ręki. Ale pewnego wieczoru, gotując obiad i szukając czegoś “w tle”, odpaliłem radio internetowe. I coś kliknęło. Od tamtej pory – nie ma dnia bez radia.

Z jednej strony: klasyka, jazz, chillout w wysokiej jakości.
Z drugiej: wieczorne rozmowy z prowadzącym, wiadomości, które nie są tylko headline’em. To właśnie siła radio polska – klimat, którego nie da się podrobić algorytmem.

Gdzie Słucham? Co Polecam?
Radio Polska – prosto, bez zbędnych aplikacji. Po prostu wybierasz stację i słuchasz, odwiedź radiopolska.net

Open FM – kiedy chcę tylko dźwięku w tle.

Polskie Radio Dzieciom – kiedy odwiedza mnie siostrzenica.

Co Zyskałem Dzięki Radiu Internetowemu?
1. Towarzysza codzienności
Zamiast przeglądać setki playlist, włączam radio i… po prostu jestem. Czy to w kuchni, czy w pracy, czy podczas wieczornego spaceru – mam wrażenie, że ktoś jest ze mną.

2. Kontakt z językiem i kulturą
Mieszkam za granicą. Dzięki polskie radio online, słyszę język, którym myślę, czuję, tęsknię. Wiem, co się dzieje w Polsce – nie tylko z newsów, ale z tonu głosu, emocji, kontekstu.

3. Odkrywanie muzyki, której bym nie szukał
Na jednej z mniej znanych stacji natknąłem się na folk z Podlasia, potem na jazzowy program nocny prowadzony przez aktora teatralnego. Algorytm by mi tego nie podsunął. Radio – tak.
02:14 AM - Jun 17, 2025 (UTC)

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Alaska Yang, click on at the bottom under it